top of page

Vi vill presentera vårt nya samarbete med Fritidsbanken Sverige!Vi kan nu stolt berätta om vårt nya samarbete med Fritidsbanken Sverige!


Fritidsbanken samlar in sport- och friluftsartiklar som inte längre används och lånar ut dem gratis, ungefär som ett bibliotek. Fritidsbanken finns på drygt 100 platser i landet och får ekonomiskt stöd av bland annat Riksidrottsförbundet. Syftet med verksamheten är att folk i alla åldrar kostnadsfritt ska få möjlighet att prova på olika fysiska aktiviteter och samtidigt göra det på ett klimatsmart sätt genom att ge nytt liv till utrustning som står oanvänd.


"– Vi ser fram emot samarbetet med Svenska Triathlonförbundet, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken Sverige. Vi hoppas att det leder till lokala samarbeten mellan triathlonföreningar och våra fritidsbanker och att fler får upp ögonen för triathlon. Har du utrustning hemma som inte används tar vi tacksamt emot den."


Samarbetet mellan Svenska Triathlonförbundet och Fritidsbanken Sverige kommer även att omfatta de båda Arvsfondsprojekten "Triathlon för alla” och ”Parateket” där det sistnämnda syftar till att tillgängliggöra parasportutrustning och fritidshjälpmedel på landets fritidsbanker.


Under sommaren kommer det bland annat finnas möjlighet att genomföra en sommarutmaning i Triathlon på flertalet av Sveriges Fritidsbanker. Läs mer om vårt samarbete och sommarutmaningen här!
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page