top of page

Äntligen! Nu återstartar vi hela idrottsrörelsen.


Idag den 29 september tas en rad av de restriktioner som påverkat idrotten bort och idrottsrörelsen kraftsamlar nu tillsammans för en återstart. Som vi har längtat till gemenskap, skratt, kompisar och träning.


Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt ta ansvar och du som inte är vaccinerad behöver vara extra försiktig. Från och med idag den 29 september finns inte några begränsningar för hur många vi får samlas för att träna, utvecklas eller på startlinjen i motionsloppet vi tränat för.


Svensk Triathlon har haft det tufft under pandemin. Träningar och tävlingar har ställts in eller behövt anpassas och det mesta tyder på att vår idrott har tappat medlemmar i alla åldersgrupper. Tillsammans med RF-SF och andra specialidrottsförbund kraftsamlar vi nu för att bidra till en gemensam återstart tillsammans med er i föreningarna. För ledare, aktiva, föräldrar och alla andra viktiga kuggar i föreningslivet.


Arbetet med att köra igång pågår just nu i nästan alla våra föreningar och vi som SF vill flagga för att vi finns som stöd för er föreningsaktiva i återstarten av vår idrott.


Mellan den 15 oktober och 26 oktober kl. 12.00 öppnar ansökan för kompensationsstöd för idrottsföreningar. Syftet med stödet var att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten. Stödet omfattar perioden 1 maj till och med 28 september.

Läs mer om hur ni söker kompensationsstöd här!


Som förening kan man också söka stöd hos sitt RF-SISU distrikt för att hitta vägar i sitt arbete. Om du är engagerad i en förening, hör av dig till ditt RF-SISU distrikt för vägledning. Här finns material att utgå ifrån:

Lärgruppsplan, återstart i förening

Dialogduk, återstart i förening


Ni kan också höra av er direkt till oss på Svenska Triathlonförbundet för att få stöd i ert arbete. Föreningar är alltid välkomna att höra av sig till vår idrottskonsulent Lina Hörnbäck, kontakt hittar ni här!


Svensk Triathlon - Världens Bästa!

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page