Hoppa till sidans innehåll

Svensk Triathlon saknar Anna Melinder

31 OKT 2016 06:15
Den 7 oktober gick Anna Melinder, Väsby SS Triathlon, bort i cancer efter en kort tids sjukdom. Anna var barn och ungdomsledare i föreningen, triathlet och engagerad i förbundets verksamhet för unga.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2017 12:38

Anna Melinder var en eldsjäl med ett stort hjärta för ung triathlon. Hon var en engagerad barn- och ungdomsledare i Väsby SS Triathlon. Tillsammans med sin man Håkan var hon med och startade upp triathlonträning för unga i Väsby som kommit att bli en av de största ungdomsföreningarna i landet. Anna var certifierad tri4funtränare och en drivande kraft i arbetet med bland annat tri4funlägret i Väsby. 

Anna tränade och tävlade för Väsby SS Triathlon sedan tio år tillbaka. Det blev en lång rad tävlingar på de flesta distanserna och 2013 lyckades hon kvala till Hawaii och deltog på Ironman VM i Kona samma år. Anna var en positiv och stark drivkraft och en förebild för många triathleter. Hon hade många vänner i triathlonfamiljen.

I slutet på maj 2016 fick Anna och familjen det tuffa beskedet att hon drabbats av leukemi varpå hon omgående påbörjade cellgiftsbehandlingar. Anna kämpade mot cancern och de svåra biverkningarna. Sjukdomen hade ett mycket snabbt förlopp och i början på oktober fick Anna och hennes anhöriga den tragiska vetskapen om att cancern inte gick att stoppa.

Den 7 oktober somnade Anna in i lugn och ro omgiven av sina närmaste. Alldeles, alldeles för tidigt. Hon blev 44 år och lämnar efter sig maken Håkan och deras tre söner.

Ett innerligt tack, Anna, för allt du bidrog med till Svensk Triathlon. 
Vi kommer alltid att minnas dig som en positiv förebild, klok ledare och duktig triathlet. Du var en fantastisk ambassadör för vår idrott.

 

Våra tankar finns hos Håkan och pojkarna. 

 

Med värme och stor saknad

Svenska Triathlonförbundet 

 


Anna Melinders minnesfond för unga triathleter

Anna hade en önskan om att stödja unga triathleter ekonomiskt genom en minnesfond. Håkan Melinder har tillsammans med klubbkamraterna i Väsby SS Triathlon bildat insamlingsstiftelsen Anna Melinders minnesfond för unga triathleter.


”Stiftelsen ska, med stöd av insamlade medel, verka för att främja och stödja unga triathleter i sitt idrottande. Mottagarna ska vara triathleter mellan 8-23 år som är medlemmar och verksamma inom en klubb ansluten till Svenska triathlonförbundet. Även klubbar och enskilda ledare som tränar triathleter i åldern 8-23 år inom en klubb ansluten till Svenska triathlonförbundet ska kunna motta ekonomiskt stöd.

Stiftelsen tar tacksamt emot alla bidrag 
som kan ske till stiftelsens egna BankGiro 5150-6913.

Stiftelseförordnande och stadgarna hittar ni här stiftelseforordnande

 

Upplands Väsby den 24 oktober 2016

 

Håkan Melinder och Henrik Jansson”

 

Till Väsby SS Triathlon info om Anna Melinders minnesfond för unga triathleter. 


Till Annas blogg, ett vackert minnesrum för ljusa stunder med Anna.
Där finner du också information om begravningen. 

 

Skribent: Kajsa Andersson
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer

 


Playitas


 

   

      

   


Medlem i

etu_logo_4c JPG


Itu

SOK 


  #tri4funsweden
Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info